Mieszanki chlebowe

Mieszanka ekologicznych mąk chlebowych : pszennej, żytniej i orkiszowej do domowego wypieku powszedniego chleba mieszanego. Mieszankę opracowano w SGGW w Warszawie z uwzględnieniem tradycyjnych, polskich receptur. Wypieczony chleb charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i zapachem. Znaczny udział mąki orkiszowej w składzie mieszanki powoduje że chleb ma wszechstronne, prozdrowotne właściwości. Z jednego opakowania zrobimy 2 chleby 0.5 kg.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1540 kJ/368 kcal
Białko 9,6 g
Weglowodany 73,7 g
w tym cukry 1,7 g
Tłuszcz 2,3 g
w tym kw. tłuszcz. nasycone 0,4 g
Błonnik 6,1 g
Sód 0,02 g

Mieszanka ekologicznych mąk jasnych: pszennej i orkiszowej do domowego wypieku ciasta drożdżowego. Mieszankę opracowano w SGGW w Warszawie z uwzględnieniem tradycyjnych, polskich receptur. Znaczny udział mąki orkiszowej w składzie mieszanki powoduje, że ciasto zyskuje prozdrowotne właściwości tradycyjnie przypisywane wszelkim produktom z orkiszu. Z jednego opakowania zrobimy 4 ciasta drożdżowe.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1540 kJ/368 kcal
Białko 11,5 g
Weglowodany 70,5 g
w tym cukry 0,7 g
Tłuszcz 1,9 g
w tym kw. tłuszcz. nasycone 0,4 g
Błonnik 3,4 g
Sód 0,0 g

Mieszanka ekologicznych mąk żytnich do domowego wypieku powszedniego chleba żytniego, półrazowego na naturalnym zakwasie, opracowana przez SGGW w Warszawie z uwzględnieniem tradycyjnych, polskich receptur. Chleb możemy wypiekać w domowym piekarniku lub automacie/wypiekaczu. Wypieczony chleb żytni charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i zapachem, dużą zawartością soli mineralnych, błonnika i witamin. Z jednego opakowania zrobimy 2 chleby 0,5 kg.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1536 kJ/367 kcal
Białko 7,2 g
Weglowodany 74,5 g
w tym cukry 2,0 g
Tłuszcz 2,0 g
w tym kw. tłuszcz. nasycone 0,25 g
Błonnik 8,6 g
Sód 0,01 g

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.