Mieszanka ekologicznych mąk chlebowych : pszennej, żytniej i orkiszowej do domowego wypieku powszedniego chleba mieszanego. Mieszankę opracowano w SGGW w Warszawie z uwzględnieniem tradycyjnych, polskich receptur. Wypieczony chleb charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i zapachem. Znaczny udział mąki orkiszowej w składzie mieszanki powoduje że chleb ma wszechstronne, prozdrowotne właściwości. Z jednego opakowania zrobimy 2 chleby 0.5 kg.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna | 1540 kJ/368 kcal |
---|---|
Białko | 9,6 g |
Weglowodany | 73,7 g |
w tym cukry | 1,7 g |
Tłuszcz | 2,3 g |
w tym kw. tłuszcz. nasycone | 0,4 g |
Błonnik | 6,1 g |
Sód | 0,02 g |
Mieszanka ekologicznych mąk jasnych: pszennej i orkiszowej do domowego wypieku ciasta drożdżowego. Mieszankę opracowano w SGGW w Warszawie z uwzględnieniem tradycyjnych, polskich receptur. Znaczny udział mąki orkiszowej w składzie mieszanki powoduje, że ciasto zyskuje prozdrowotne właściwości tradycyjnie przypisywane wszelkim produktom z orkiszu. Z jednego opakowania zrobimy 4 ciasta drożdżowe.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna | 1540 kJ/368 kcal |
---|---|
Białko | 11,5 g |
Weglowodany | 70,5 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kw. tłuszcz. nasycone | 0,4 g |
Błonnik | 3,4 g |
Sód | 0,0 g |
Mieszanka ekologicznych mąk żytnich do domowego wypieku powszedniego chleba żytniego, półrazowego na naturalnym zakwasie, opracowana przez SGGW w Warszawie z uwzględnieniem tradycyjnych, polskich receptur. Chleb możemy wypiekać w domowym piekarniku lub automacie/wypiekaczu. Wypieczony chleb żytni charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i zapachem, dużą zawartością soli mineralnych, błonnika i witamin. Z jednego opakowania zrobimy 2 chleby 0,5 kg.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna | 1536 kJ/367 kcal |
---|---|
Białko | 7,2 g |
Weglowodany | 74,5 g |
w tym cukry | 2,0 g |
Tłuszcz | 2,0 g |
w tym kw. tłuszcz. nasycone | 0,25 g |
Błonnik | 8,6 g |
Sód | 0,01 g |