Przepisy

Ciasto drożdżowe wypieczone w automacie. Wkładamy składniki i drożdżówka "robi się sama". Udział mąki orkiszowej w składzie mieszanki podnosi walory smakowe i wypiekowe popełnionego z niej ciasta. Placek drożdżowy smakuje wyśmienicie z szklanką kakao albo mleka. Idealny na słodki podwieczorek.

Pyszna drożdżowa chałka, która zawsze się udaje:) Najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepła, posmarowana prawdziwym masłem, z szklanką mleka. Możesz włożyć ją do dziecięcej śniadaniówki, wziąć do pracy albo przygotować na rodzinny piknik. Z tej porcji wychodzą 2 duże, aromatyczne chałki.

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.