Przepisy

Pudding wywodzi się z kuchni brytyjskiej. Podstawą jego przygotowania jest mleko. Idealny na słodkie śniadanie, pyszny podwieczorek czy po prostu jako deser.

Można jeść go zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonale smakuje z sezonowymi owocami. Jest prosty w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników.

Pyszne placuszki z kaszy manny z dodatkiem masła orzechowego. Takie placki to świetna propozycja na niedzielne śniadanie czy podwieczorek.

A jeśli jakimś cudem nie wszystkie zostaną zjedzone, to można zapakować je do lunchboxa i zabrać na piknik, do pracy czy szkoły.

Dzieci je uwielbiają. Polecam:)

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.