Przepisy

Ciasteczka z mąki chlebowej, która nadaje im nieco ciemniejszy kolor, z aromatycznym kardamonem. Idealne z kubkiem mleka na podwieczorek. Na pewno zasmakują dzieciom.

Pyszne domowe bułeczki orkiszowe z dodatkiem maku. Upieczone na mące orkiszowej chlebowej, którą można częściowo zastąpić mąką orkiszową typ 2000 razową bez rafinacji NADBUŻAŃSKĄ Młyny Wodne. Taki "myk" pozwoli na otrzymanie bułek bogatszych w błonnik i składniki mineralne.

Bułeczki idealne na śniadanie i nie tylko. Mak można zastąpić sezamem, siemieniem lnianym lub pominąć. Zachęcam do wypróbowania.

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.