Przepisy

Szybki, dziecinnie prosty w wykonaniu mazurek. Dzięki dodatkowi mąki razowej, zawiera więcej błonnika niż z samej mąki jasnej. Pyszne kruche ciasto i słodka masa kajmakowa tworzą niesamowicie smaczną całość.

Ciasto robi się błyskawicznie. Jest sycące i proste do wykonania, bez użycia miksera. Zdrowsze, bo z mąką pełnoziarnistą bez rafinacji, bogatą w błonnik.

Takie ciasto można jeść bez wyrzutów sumienia:)

 Łatwa do przygotowania pizza na spodzie z mąki pełnoziarnistej bez rafinacji. Smaczna i zdrowsza niż z mąki jasnej, bo bogata w błonnik, witaminy i minerały.

 Dodatki można dowolnie zmieniać, w zależności od tego co mamy w lodówce i lubimy. Zachęcamy do wypróbowania:)

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.