Przepisy

Pyszne racuchy z jabłkami, które są proste do zrobienia. Można je jeść na śniadanie i podwieczorek. Sprawdzą się na pikniku, jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Uwielbiają je dzieci i dorośli. Racuchy są puszyste i delikatne. Dodatek mąki pełnoziarnistej bez rafinacji i otrąb wzbogaca placuszki w błonnik pokarmowy. Najlepsze są z cukrem pudrem lub ulubioną konfiturą.

Bardzo smaczne kluseczki z dodatkiem twarogu. Proste danie z 4 składników, lubiane przez dzieci i dorosłych. Świetnie smakują polane bułką z masłem , posypane odrobiną cukru. Robi się je bardzo szybko, a jeszcze szybciej znikają z talerzy.

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.