Przepisy

Pudding wywodzi się z kuchni brytyjskiej. Podstawą jego przygotowania jest mleko. Idealny na słodkie śniadanie, pyszny podwieczorek czy po prostu jako deser.

Można jeść go zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonale smakuje z sezonowymi owocami. Jest prosty w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników.

 

 

 

 

  • 4 łyżki ekologicznej kaszy manny pszennej bez rafinacji NADBUŻAŃSKIEJ Młyny Wodne

  • 1 i ½ szklanki mleka

  • ½ szklanki śmietany kremówki

  • 4 łyżki cukru (lub mniej wg uznania)

  • 1 łyżka cukru waniliowego

  • do dekoracji: syrop np. malinowy, owoce sezonowe, musy owocowe itp.

 

Zagotuj mleko. Do gorącego mleka wsyp kaszę i podgrzewaj, aż zgęstnieje. Dodaj śmietankę i cukier oraz cukier waniliowy i dalej podgrzewaj mieszając.

Jak będzie gęste, to przełóż do pucharków i dowolnie udekoruj. Smacznego :)

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.