Pudding wywodzi się z kuchni brytyjskiej. Podstawą jego przygotowania jest mleko. Idealny na słodkie śniadanie, pyszny podwieczorek czy po prostu jako deser.
Można jeść go zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonale smakuje z sezonowymi owocami. Jest prosty w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników.
-
4 łyżki ekologicznej kaszy manny pszennej bez rafinacji NADBUŻAŃSKIEJ Młyny Wodne
-
1 i ½ szklanki mleka
-
½ szklanki śmietany kremówki
-
4 łyżki cukru (lub mniej wg uznania)
-
1 łyżka cukru waniliowego
-
do dekoracji: syrop np. malinowy, owoce sezonowe, musy owocowe itp.
Zagotuj mleko. Do gorącego mleka wsyp kaszę i podgrzewaj, aż zgęstnieje. Dodaj śmietankę i cukier oraz cukier waniliowy i dalej podgrzewaj mieszając.
Jak będzie gęste, to przełóż do pucharków i dowolnie udekoruj. Smacznego :)