Przepisy

Ciasteczka z mąki chlebowej, która nadaje im nieco ciemniejszy kolor, z aromatycznym kardamonem. Idealne z kubkiem mleka na podwieczorek. Na pewno zasmakują dzieciom.

 

 

 

  • 2 szklanki ekologicznej mąki orkiszowej typ 1100 Chlebowej NADBUŻAŃSKIEJ Młyny Wodne

  • 1/2 szklanki cukru

  • 120 g masła

  • 1 jajko

  • 2 – 3 łyżki jogurtu naturalnego

  • 1 łyżeczka mielonego kardamonu


Wszystkie składniki zagnieć szybko na kruche ciasto. Ulep z ciasta gruby wałek. Schłodź ciasto przez 1/2 godziny w lodówce. Po tym czasie pokrój na ok. 0,5 cm plasterki. Ułóż krążki na wysmarowanej tłuszczem blaszce i delikatnie spłaszcz. Piecz ok. 15 minut w 180
0 C.

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.