Ciastka, które można jeść bez wyrzutów sumienia :) Są pyszne, mega czekoladowe! Dla czekoladomaniaków polecam dodać czekoladę o dużej zawartości kakao, ponad 75%.
Dzięki zawartości mąki razowej bez rafinacji sycą szybciej i na dłużej. Można dodać do nich bakalie np. orzechy czy rodzynki oraz ziarna. Polecam wypróbować, niebo w gębie:)
-
1 szklanka ekologicznej mąki orkiszowej typ 2000 Razowej bez rafinacji NADBUŻAŃSKIEJ Młyny Wodne
-
3 jajka
-
150 g czekolady
-
1/3 szklanki oliwy
-
4 łyżki miodu
-
3 łyżki kakao
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Połowę czekolady rozpuść w kąpieli wodnej, a drugą połowę posiekaj.
Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Nabieraj łyżką niewielkie porcje ciasta i układaj na papierze do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz ok. 15 minut.