Przepisy

 Ciastka, które można jeść bez wyrzutów sumienia :) Są pyszne, mega czekoladowe! Dla czekoladomaniaków polecam dodać czekoladę o dużej zawartości kakao, ponad 75%.

Dzięki zawartości mąki razowej bez rafinacji sycą szybciej i na dłużej. Można dodać do nich bakalie np. orzechy czy rodzynki oraz ziarna. Polecam wypróbować, niebo w gębie:)

 

 

 

  • 1 szklanka ekologicznej mąki orkiszowej typ 2000 Razowej bez rafinacji NADBUŻAŃSKIEJ Młyny Wodne

  • 3 jajka

  • 150 g czekolady

  • 1/3 szklanki oliwy

  • 4 łyżki miodu

  • 3 łyżki kakao

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Połowę czekolady rozpuść w kąpieli wodnej, a drugą połowę posiekaj.

Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Nabieraj łyżką niewielkie porcje ciasta i układaj na papierze do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz ok. 15 minut.

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.