Przepisy

Bardzo smaczne kluseczki z dodatkiem twarogu. Proste danie z 4 składników, lubiane przez dzieci i dorosłych. Świetnie smakują polane bułką z masłem , posypane odrobiną cukru. Robi się je bardzo szybko, a jeszcze szybciej znikają z talerzy.

 

 

 

  • 1,5 szklanki ekologicznej mąki orkiszowej typ 700 Jasnej NADBUŻAŃSKIEJ Młyny Wodne

  • 1/2 szklanki śmietany 18%

  • 2 łyżki twarogu

  • 1/2 łyżeczka soli

Z podanych składników zagnieć ciasto. Uformuj wałeczek i pokrój na niewielkie fragmenty.

Gotuj we wrzącej osolonej wodzie przez kilka minut.

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.