Ciasto robi się błyskawicznie. Jest sycące i proste do wykonania, bez użycia miksera. Zdrowsze, bo z mąką pełnoziarnistą bez rafinacji, bogatą w błonnik.
Takie cisto można jeść bez wyrzutów sumienia:)
-
1,5 szklanki ekologicznej mąki pszennej typ 2000 Razowej bez rafinacji NADBUŻAŃSKIEJ Młyny Wodne
-
½ szklanki cukru
-
2 jajka
-
2/3 szklanki mleka
-
1/4 szklanki oleju
-
3 łyżki kakao
-
1 kubek posiekanych bakalii
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Do miski włóż wszystkie składniki i wymieszaj je dokładnie łyżką. Przełóż do formy keksowej o długość 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz ok. 25-30 minut lub do suchego patyczka.
Smacznego!