Przepisy

Ciasto robi się błyskawicznie. Jest sycące i proste do wykonania, bez użycia miksera. Zdrowsze, bo z mąką pełnoziarnistą bez rafinacji, bogatą w błonnik.

Takie cisto można jeść bez wyrzutów sumienia:)

 

 

 

  • 1,5 szklanki ekologicznej mąki pszennej typ 2000 Razowej bez rafinacji NADBUŻAŃSKIEJ Młyny Wodne

  • ½ szklanki cukru

  • 2 jajka

  • 2/3 szklanki mleka

  • 1/4 szklanki oleju

  • 3 łyżki kakao

  • 1 kubek posiekanych bakalii

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Do miski włóż wszystkie składniki i wymieszaj je dokładnie łyżką. Przełóż do formy keksowej o długość 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz ok. 25-30 minut lub do suchego patyczka.

Smacznego!

 

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.