Przepisy

Pyszne muffiny, które zawsze się udają. Nie ma chyba drugiego tak szybkiego i prostego deseru. Idealne do szkolnej śniadaniówki albo na piknik.

Możesz posypać je cukrem pudrem lub ozdobić polewa czekoladową. Smacznego!

 

 

 

Suche składniki:

  • 1,75 szklanki ekologicznej mąki pszennej typ 750 Chlebowej NADBUŻAŃSKIEJ Młyny Wodne

  • 3/4 szklanki cukru kryształu

  • 4 łyżki kakao

  • 50 g wiórków kokosowych

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Mokre składniki:

  • 1 jajko

  • 1/2 szklanki oleju

  • 1 szklanka mleka

  • aromat kokosowy

     

W jednej misce wymieszaj suche składniki, a w drugiej mokre. Zawartość obu misek połącz i wymieszaj krótko, i niedokładanie. Ciasto wlej w foremki i piecz 20 min w 1900C.



„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.