Pyszne muffiny, które zawsze się udają. Nie ma chyba drugiego tak szybkiego i prostego deseru. Idealne do szkolnej śniadaniówki albo na piknik.
Możesz posypać je cukrem pudrem lub ozdobić polewa czekoladową. Smacznego!
Suche składniki:
-
1,75 szklanki ekologicznej mąki pszennej typ 750 Chlebowej NADBUŻAŃSKIEJ Młyny Wodne
-
3/4 szklanki cukru kryształu
-
4 łyżki kakao
-
50 g wiórków kokosowych
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mokre składniki:
-
1 jajko
-
1/2 szklanki oleju
-
1 szklanka mleka
-
aromat kokosowy
W jednej misce wymieszaj suche składniki, a w drugiej mokre. Zawartość obu misek połącz i wymieszaj krótko, i niedokładanie. Ciasto wlej w foremki i piecz 20 min w 1900C.