Przepisy

Bardzo szybkie i łatwe ciasteczka otrębowe. Są pyszne i sycące, dzięki temu, że bogate w błonnik. Idealne do kawy lub mleka. Zapraszamy do popełnienia tych ciastek:)

 

 

 

  • 1 szklanka ekologicznych otrąb orkiszowych NADBUŻAŃSKICH Młyny Wodne

  • 5 łyżek cukru pudru

  • 100 g masła

  • 1 jajko

  • 1 łyżeczka cukru z wanilią

 

Ze wszystkich składników zagnieć jednolite ciasto. Włóż do lodówki na 30 minut. Uformuj wąski wałek i za pomocą noża pokrój na talarki. Włóż do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz 10 minut.

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.