Zdrowsza wersja gofrów, bo bogata w błonnik dzięki dodatkowi otrąb żytnich. Super na podwieczorek lub słodką kolację. Włożone do dziecięcego lunchboxa, na pewno zostaną ze smakiem zjedzone. Są pyszne solo, z cukrem pudrem albo na bogato z bitą śmietaną i owocami.
-
1/2 szklanki ekologicznej mąki pszennej typ 550 Jasnej NADBUŻAŃSKIEJ Młyny Wodne
-
1/2 szklanki ekologicznych otrąb żytnich NADBUŻAŃSKICH Młyny Wodne
-
1 jajko
-
3/4 szklanki mleka
-
1 łyżeczka cukru / miodu
-
1/3 łyżeczki sody
-
1 łyżeczka cynamonu
Wszystkie składniki wymieszaj. Ciasto odstaw na 10 minut, aby otręby spęczniały. Gofrownicę rozgrzej i posmaruj olejem, żeby gofry nie przywarły. Smaż gofry.
Podawaj posypane cukrem pudrem, z bitą śmietaną i owocami, z serkiem waniliowym, z dżemem.