Zamiast mąki dodajemy otręby i już mamy zdrowszą wersję babeczek. "Bomba" błonnikowa - świetnie smakują z kubkiem mleka na drugie śniadanie. Pyszne na ciepło, zaraz po wyjęciu z piekarnika. Zaspokajają głód na długi czas.
-
1,5 szklanki ekologicznych otrąb żytnich NADBUŻAŃSKICH Młyny Wodne
-
2 jajka
-
1/2 szklanki cukru
-
3/4 szklanki mleka
-
ok. 60 g rozpuszczonego masła
-
2 łyżki kakao
-
1 łyżka miodu
-
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki włóż do miski i wymieszaj łyżką. Foremki na babeczki wysmaruj masłem lub wyłóż papilotkami. Nałóż masę do wysokości 2/3 wysokości foremek. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz ok. 25 minut.