Przepisy

Zamiast mąki dodajemy otręby i już mamy zdrowszą wersję babeczek. "Bomba" błonnikowa - świetnie smakują z kubkiem mleka na drugie śniadanie. Pyszne na ciepło, zaraz po wyjęciu z piekarnika. Zaspokajają głód na długi czas.

 

 

  • 1,5 szklanki ekologicznych otrąb żytnich NADBUŻAŃSKICH Młyny Wodne

  • 2 jajka

  • 1/2 szklanki cukru

  • 3/4 szklanki mleka

  • ok. 60 g rozpuszczonego masła

  • 2 łyżki kakao

  • 1 łyżka miodu

  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia



Wszystkie składniki włóż do miski i wymieszaj łyżką. Foremki na babeczki wysmaruj masłem lub wyłóż papilotkami. Nałóż masę do wysokości 2/3 wysokości foremek. Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz ok. 25 minut.

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Instytucja Zarządzająca PROW 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Materiał współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach poddziałania „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.